Dovjak v Podnanos kot vodilni v gorskem DP

Anže Dovjak – nekoč zagnani kartist, zdaj v Podnanos kot vodilni v skupnem seštevku gorskega DP.

Nekdanji kartist je lani postal mladinski državni prvak v gorskih dirkah, prav v Podnanosu pa se je prvič pokazal z atraktivnim hyundaijem i30 TCR. Na Gorjancih je svoj zaostanek na vožnjo v skupni razvrstitvi državnega prvenstva že spustil pod dve sekundi. Po odstopu Bubniča se je Anže Dovjak pred prihodom v Podnanos nekoliko nepričakovano znašel v vodstvu skupnega seštevka.

“Z dirkalnikom se že kar dobro poznava,” je po Gorjancih povedal Dovjak. “Je pa velika razlika v načinu vožnje v primerjavi z lanskim peugeotom. Hitrost je veliko višja, česar se moram navaditi, tudi linije so drugačne. Letos smo skrajšali prestavno razmerje menjalnika, da lahko še bolj izkoristim moč motorja. V Podnanosu ni klasičnih ravnic, kjer moč motorja najbolj pride do izraza. Upam na najbolje,” pred dirko napoveduje mladinski državni prvak v gorskih dirkah.

Dovjak se je na Gorjancih že občutno približal favoriziranima Grudniku in Bubniču. V prvi vožnji je za obema zaostal za 1,9 sekunde, v drugo pa za Grudnikom 1,7 sekunde. Dovjak je s svojim dirkalnikom letos dobil vse dirke v svojem Razredu 3.

foto: Uroš Modlic

Scroll to top