Zahvala po koncu GHD Šraml Podnanos 2023

Za nami je uspešna druga izvedba gorske dirke Šramrl Podnanos, ki je uspela tako iz tekmovalnega kot tudi organizacijskega vidika. Velika zahvala tako pokroviteljem kot tudi vsem, ki so pripomogli pri organizaciji dirke.

Gorska dirka v Podnanosu je pod generalnim pokroviteljstvom podjetja Šramrl dočakala svojo drugo izvedbo. Iz jeseni so jo organizatorji letos prestavili v začetek julija. Cesta med Podnanosom in Rebernicami se je še enkrat več izkazala kot odlična in gorska dirka z velikim tekmovalnim potencialom. Okrog pet tisoč obiskovalcev dirke je lahko uživalo v izjemno hitrih in atraktivnih vožnjah, dirka pa je minila brez večjih težav in prekinitev. Po lanski zmagi Fausta Bormolinija je šla zmaga spet v Italijo, tokrat v roke Federica Liberja. Bormolinijev lanski rekord je ostal nedosegljiv. Med Slovenci je bil na dirki najuspešnejši Matej Grudnik, ki je z renault cliom E1 tudi postavil nov avtomobilski rekord.

Organizator AK Ajdovščina Motorsport se želi po koncu dirke zahvaliti vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri izvedbi dirke. Tako pokroviteljem kot tudi celotni organizacijski ekipi, ki je že več tednov pred štartom urejala okolico proge in pripravila pešpoti za obiskovalce.

Prav tako zahvala številčni ekipi funkcionarjev, sodnikov in redarjev ob progi, brez katerih izvedba dirke prav tako ne bi bila mogoča, in seveda lokalnim skupnostim – občinam Vipava in Ajdovščina ter krajevnim skupnostim Lozice, Podnanos in Podraga.

S podporo tako številčne organizacijske ekipe se lahko že danes nadejamo izvedbi gorskohitrostne dirke Podnanos tudi v letu 2024.

Scroll to top