GHD Šraml Podnanos – poudarki pred dirko

Jutri začetek gorskohitrostne dirke Šraml Podnanos. Na 4,7 kilometra dolgi progi Podnanos-Rebernice bosta v soboto na sporedu dva uradna treninga (13.00, 16.00). V nedeljo sledi še tretji uradni trening (9.00), nato pa še obe tekmovalni vožnji (13.30, 16.00).

  • Zmago brani Federico Liber (gloria C9P evo), ki je lani Fausta Bormolinija (nova proto NP01) ugnal le za devet tisočink sekunde. Bormolini bo tudi letos na štartu.
  • Avstrijsko državno prvenstvo prinaša več odličnih dirkalnikov. Karl Schagerl (VW golf rallye TFSI) bo resen kandidat za nov rekord proge med klasičnimi avtomobili. Poleg slovenskih voznikov izstopata tudi Reinhold Taus (subaru impreza) in Felix Pailer (lancia delta).
  • V skupni razvrstitvi državnega prvenstva bo zmago branil Matej Grudnik (renault clio E1). Vodilni v državnem prvenstvu je Milan Bubnič (lancia delta), glavna tekmeca obeh pa bosta Anže Dovjak (hyundai i30 TCR) in Matevž Čuden (porsche GT3). Na štartu bo še vrsta atraktivnih slovenskih dirkalnikov – na primer Patrik Ruzzier (fiat punto kit car), Ivan Hrženjak (porsche 718 cayman GT4), Boštjan Baša (renault clio), Alojz Udovč (renault clio R3), Primož Kavšek (citroen saxo), Teo Čekada (škoda octavia), Matej Mikuletič (mitsubishi lancer EVO9), Emanuel Delalič (peugeot 106 maxi), Sanja Smrdelj (yugo integrale) in ostali.
  • Kar 26 voznikov in voznic je prijavljenih v Razredu 5B, ki je v točkovanju za DP najštevilčnejši razred. Na zadnji dirki na Gorjance sta bila v ospredju Žan Cankar (MG ZR 105) in Nejc Kukec (renault clio); številčen je tudi Razred 5A z desetimi prijavljenimi vozniki.
  • Prijavljenih je osem deklet, ki se bodo potegovale za visoka mesta v pokalnem tekmovanju za voznice. Favoritinji sta Sanja Smrdelj (yugo integrale) in Maša Eržen (peugeot 306).
  • Med prijavljenimi je šest mladih do 25 let. Favorita za vrh Mark Ivanov (wolf GB08 thunder) in Anže Dovjak (hyundai i30 TCR)
  • Trije slovenski vozniki bodo vozili tudi za točke avstrijskega državnega prvenstva. To so Vladimir Stankovič (osella PA21), Mark Ivanov (wolf GB08 thunder) in Grega Ivić (dallara F304).
  • Med tujimi vozniki je zanimiva tudi druščina šestih prijavljenih italijanskih voznikov v pokalu Seat Ibiza RS Cup.
  • Med Slovenci bo v konkurenci šport vozilo tudi osem voznikov starodobnikov, kjer lahko med najboljšimi pričakujemo majhne razlike. Favoriti som Matjaž Korošec (BMW 325i), Boštjan Urbančič (fiat 128 coupe), Martin Črtalič (fiat 128) in ostali. Poleg tegaje v konkurenci točnost prijavljenih še šest tekmovalcev.
Scroll to top