Vroč dan v Podnanosu in skrbi za Bubničevo ekipo

Čeprav treningi v Podnanosu še niso končani, je bilo že po dveh zelo vroče. Z avtomobilskim rekordom je vlogo favorita postavil Matej Grudnik (renault clio E1), ki je bil 4,8 sekunde hitrejši od Anžeta Dovjaka (hyundai i30 TCR). Po prvem treningu je prizorišče dirke zapustila ekipa Milana Bubniča (lancia delta), ki je na prvem treningu četrti čas – devet sekund za Grudnikom. Za zdaj še ni znano, kakšne težave je imel Bubnič in ali jih bodo uspeli do jutri odpraviti.

Z omejenim treningom pa bo državni prvak zagotovo v težkem položaju. Skrb za Bubniča zdaj morda niti ni več boj z Grudnikom za zmago, temveč lov za Dovjakom – ta navsezadnje vodi v skupnem seštevku državnega prvenstva. Obeta se tudi tesen obračun Dovjaka in Matevža Čudna (porsche GT3), danes sta vozila v razmaku le 22 stotink.

V večini razredov so se izpostavili favoriti za jutrišnjo dirko. V razredu 3 je kljub tehničnim težavam na prvem treningu postavil Anže Soklič (peugeot 306), toda Matej Mikuletič (mitsubishi lancer) in Boštjan Baša (renault clio) ne zaostajata veliko. V precej bolj množičnem razredu 5a ima kar 7,4 sekunde prednosti Aleš Prek (honda civic), zasledovalci in medsebojni konkurenti v državnem prvenstvu pa so veliko bolj izenačeni. V razredu 5b je presenetil povratnik Aleksander Buh (peugeot 106), ki je bil 0,2 sekunde hitrejši od Jana Pivka (MG ZR 105). Nejc Trček (MG ZR 105) danes šele peti in sicer za Buhom, Pivkom, Štokljem in Tratnikom.

Še bolj jasna slika bo jasna po jutrišnjem zadnjem treningu, ki se v Podnanosu začne ob 9. uri.

Scroll to top