Končani treningi, na vrhu Bormolini in Liber

Treninge v Podnanosu je dobil Fausto Bormolini (nova proto NP01C), ki je v tretji vožnji postavil čas 1:57.891. S tem je sicer za svojim lanskim rekordom zaostal dve sekundi, pred najbližjim tekmecem Federicom Liberjem (wolf GB08) pa ima 3,1 sekunde prednosti. Pred popoldansko dirko je Bormolini izrazit favorit, tretjeuvrščeni Mirko Venturato (nova proto NP03) zaostaja že 11,9 sekunde.

Četrti najhitrejši na dirki je bil Matej Grudnik (renault clio E1), ki je najboljši čas postavil že v soboto. Na tretjem treningu je bil oviran zaradi olja, ki je izteklo iz dirkalnika Filipa Torniča Milharčiča. Vladimir Stankovič (osella PA21) je imel do zdaj preveč težav, da bi se lahko vmešal v boj za stopničke v skupni razvrstitvi. Stankovič je za zdaj postavil peti čas.

V konkurenci državnega prvenstva je izrazit favorit za popoldanski dirki Grudnik. Milan Bubnič (lancia delta) je po težavah v prvem treningu že včeraj odpeljal dirkalnikov na usposabljanje domov, v njegovi odsotnosti pa je bil Grudniku še najbližje Anže Dovjak (hyundai i30 TCR). Dovjak za Grudnikom zaostaja 2,9 sekunde, Matevž Čuden (porsche GT3) pa za Dovjakom še dodatne 1,5 sekunde. Peti je Patrik Ruzzier (fiat punto kit car), prvo deseterico pa so na treningih dopolnjevali še Grega Kravos (ford sierra RS cosworth), Matej Mikuletič (mitsubishi lancer), Aleš Prek (honda civic), Tornič Milharčič (fiat 126 proto) in Anže Soklič (peugeot 306).

Razred 1: Grudnik, Tornič Milharčič, Mašera, M. Smrdelj
Razred 2: Čuden, Bubnič, S. Smrdelj
Razred 3: Dovjak, Ruzzier, Kravos, Černač
Razred 4: Mikuletič, Soklič, Baša, Čekada
Razred 5a: Prek, Kos, Udovč, K. Trček, Likovič
Razred 5b: Buh, Pivk, Štokelj, Ravbar, Tratnik
Divizija 3: Urbančič, Presetnik, Korošec
Ženske: Smrdelj, Eržen, Vidmar, Bračko Colja, Mandelj

Scroll to top